Tentoonstelling

BOEKen DELEN – Anthology of Anthon Beeke
BOEKen DELEN – Anthology of Anthon Beeke

De tentoonstelling BOEKen DELEN in Rozet toont de boekenverzameling van Anthon Beeke. Ook de iconische affiches die hij ontwierp voor Toneelgroep Amsterdam, KunstRAI, het Centraal Museum in Utrecht en persoonlijke voorwerpen maken deel uit van de tentoonstelling.

Reflections
Reflections

Deze expositie is bedacht en gemaakt door kunstenaars die deel uitmaken van het Open Atelier programma. Het is een samenwerkingsproject tussen Framer Framed en Rozet. Je ziet werken die gemaakt zijn in de ateliers van i-psy, Youz en Leo Kannerhuis Arnhem, Almere, Amsterdam en Utrecht.

Van de ramp gered
Van de ramp gered

In deze tentoonstelling ontdek je de bijzondere verhalen achter 28 voorwerpen die een ramp overleefden.

Rozet X Plaatsmaken | Derk Müller
Rozet X Plaatsmaken | Derk Müller

Het startpunt van de werkperiode was de vraag of 2D ook 3D kan worden zonder het ‘idee’ van 2D los te laten. Wanneer is iets ruimtelijk en wanneer is het plat? Kan iets in meerdere dimensies bestaan en hoe krijg je dat concreet voor elkaar?

Korneel Jeuken
Korneel Jeuken

In deze expositie vind je werken met een explosie van kleur en maffe vondsten die ondanks (of dankzij) hun absurdistische karakter iets zeggen over Korneel Jeuken in de wereld.

Cao Tang
Cao Tang

De werken van Cao zijn een combinatie van zijn dromen, zijn ervaringen en wat hij om zich heen ziet.

Catherina Pearls
Catherina Pearls

Op 15-jarige leeftijd verloor Catherina haar stem, zij kon niet praten over haar traumatische jeugd en emoties. Een verpleegster gaf haar pen en papier met de volgende woorden: "Hier is pen en papier, als je het niet kan verwoorden teken het dan voor ons."

Mika Joosten
Mika Joosten

De personages in de werken van Mika zijn queer, zodat mensen - waaronder Mika zelf - zich kunnen herkennen in de creaties.

Deze expositie is te bewonderen op de begane grond, bij de trap naar het Erfgoedcentrum (links van de ingang).

Insomniacs
Insomniacs

Insomniacs zijn Riemer Vos en Paolo Mulder. Riemer is tekenaar en illustrator en Paolo maakt teksten en is spoken word artiest. Zij werken samen onder de naam Insomniacs, dat slapelozen betekent

Annegien Schilling & Joanne van der Wal
Annegien Schilling & Joanne van der Wal

Annegien en Joanne zijn recentelijk afgestudeerd van de opleiding Graphic Design aan ArtEZ. Onder de naam Figure Ten werken ze aan uiteenlopende opdrachten met diverse media in het veld van grafisch ontwerp.

Fabrikaat
Fabrikaat

Studio Fabrikaat onderzoekt lokale en gebiedskenmerkende grondstoffen op innovatieve en duurzame toepassingen. De resultaten worden op de programmalocatie getoond en getest door publiek, onder andere in het koffieloket en winkel van Fabrikaat.

Evaboneva
Evaboneva

In haar werk vertelt Evaboneva over monsters die ze in haar kindertijd is tegengekomen. De verhalen zijn gemixt met haar verleden en de lokale geschiedenis.

Mireille Huijbers
Mireille Huijbers

Het werk van Mireille verbeeldt een grillige futuristische wereld waar dieren, planten en dingen integreren, ontwikkelen of toenemen ten koste van iets anders.