Van de ramp gered

In deze tentoonstelling ontdek je de bijzondere verhalen achter 28 voorwerpen die een ramp overleefden.

Over de kunstenaar

Tentoonstelling in samenwerking met Museum Arnhem

Over de tentoonstelling

Rampen zijn van alle tijden en zorgen voor veel menselijk leed. Door de eeuwen heen ging ook veel cultureel erfgoed verloren door oorlogen, branden en overstromingen. Gelukkig is er ook veel kostbaar bezit bewaard gebleven. Voorwerpen die een verhaal vertellen; over rampspoed en tegenslag, maar ook over hoop en moed.

Museum Arnhem en Rozet tonen in de tentoonstelling ‘Van de ramp gered!’ voorwerpen die een ramp overleefden. De voorwerpen zijn op zichzelf al bijzonder, maar de verhalen erachter des te meer. Van wie was het? Waarom werd het verstopt? En hoe werd het teruggevonden?

In de tentoonstelling ontdek je de bijzondere verhalen achter 28 voorwerpen die een ramp overleefden. Van het hoofd van een zandstenen beeld dat de Beeldenstorm van 1579 (deels) overleefde tot een hele collectie Joods zilverwerk die in een Arnhems herenhuis teruggevonden werd.

De tentoonstelling is te zien in het Erfgoedcentrum in Rozet. Je kunt de tentoonstelling tijdens de openingstijden van het Erfgoedcentrum altijd zelf bekijken en er worden speciale rondleidingen gegeven. Kijk hiervoor op de site van Rozet.

Lees meer
Lees minder

Foto's en video's