Annegien Schilling & Joanne van der Wal

Annegien en Joanne zijn recentelijk afgestudeerd van de opleiding Graphic Design aan ArtEZ. Onder de naam Figure Ten werken ze aan uiteenlopende opdrachten met diverse media in het veld van grafisch ontwerp.

Over de kunstenaar

Annegien Schilling & Joanne van der Wal

Annegien en Joanne zijn recentelijk afgestudeerd van de opleiding Graphic Design aan ArtEZ. Onder de naam Figure Ten werken ze aan uiteenlopende opdrachten met diverse media in het veld van grafisch ontwerp.


Instagram

Over de tentoonstelling

Body Type, het bekende alfabet van Anthon Beeke, was een vroege reactie op de toenemende aanwezigheid van computers en digitalisatie. Maar hoe ziet dit alfabet eruit in de context van nu? 
 
Dit nieuwe alfabet is een weergave van de huidige tijd waarin de computer inmiddels een onmisbaar element is in samenwerking met de mens. En aangezien deze samenwerking grotendeels individueel is, is het alfabet ook met één persoon gemaakt. De letters zijn hierdoor statischer en minder leesbaar, maar geven tegelijkertijd ook een realistischere weergave.
Kunst is het Antwoord
Het thema van de tentoonstelling is Kunst is het Antwoord, maar waar komt dit antwoord vandaan? Welke vraag wordt gesteld?
 
De onderstaande woorden zijn het startpunt geweest voor het uiteindelijke (visuele) antwoord. De grafiek toont deze woorden, gecategoriseerd van B tot Z en van 4 tot 7 letters. Hier is elk werkwoord vertaald naar een stipje dat een kleur kreeg toegewezen; blauw = actief, groen = semi-actief, bruin = semi-passief en roze = passief. Vervolgens zijn deze kleuren als groep verbonden met vierkantjes, resulterend in een compositie met 4 verschillende vormen. 
 
De poster is een representatie van dit systeem en de visuele uitkomst is daarmee het antwoord. 
Lees meer
Lees minder

Luisteren

Joanne en Annegien - over het posterontwerp gebaseerd Body Type van Anthon Beeke

Joanne en Annegien - over het ontwerp Kunst Is Het Antwoord

Joanne en Annegien - kunstenaarsportret


Foto's en video's