Over Kunst is het antwoord

Hoe verbeelden kunstenaars ervaringen en actuele gebeurtenissen in hun werk?

Kunst is een essentiële waarde voor de veerkracht van de samenleving. Het kan helpen om weerstand te bieden tegen alles wat we zien en meemaken in de wereld om ons heen. Kunst kan troosten, helen en verwonderen. Kunst is vaak een directe spiegel van wat er gebeurt in de maatschappij, de wereld, om ons heen of in een persoonlijk leven. Kunst laat je anders kijken en denken en kan zelfs antwoord geven.

Kunstenaars tonen ons niet de werkelijkheid, maar een aangepaste versie. Prikkelende kenmerken van de werkelijkheid, worden door hen uitvergroot. Onze hersenen slaan eerder aan op een kunstwerk dan op een nieuws­foto. Een toneelstuk, een schilderij of een beeld over een bepaalde gebeurtenis komt harder binnen dan de werkelijkheid. Kunstenaars spelen met ons brein, weten precies op welke knoppen ze moeten drukken.

In Kunst is het antwoord tonen we werk van kunstenaars die allen op hun eigen manier reageren op een situatie, moment of gebeurtenis. Met prachtige sprankelende, geëngageerde en grappige kunstwerken van verschillende kunstenaars. Van grafiek tot schilderkunst en van klein tot groot. Waarin kunst aait, schuurt, streelt, roept, vraagt en soms antwoordt.

Laat je onderdompelen, doe jezelf te goed en laad je en stap vol energie weer naar buiten.